Medencefedések

A medencefedés egyik legfontosabb feladata a víz hőmérsékletének megtartása. A víz felszíne folyamatosan párolog, ez pedig elvonja a hőt a medencéből. A medencefedés akadályozza ezt a folyamatot, így jelentős energiát takarítunk meg. A medencetakarással a belehulló szennyeződésektől is megóvhatjuk a vizet, de a megfelelő medencefedés a kisgyermekek és házi kedvenceink biztonságát is szolgálja. A medencetakarásra többféle megoldás kínálkozik.

Medencefedés szolár fólia takarással

A szolár fóliás medencefedés legolcsóbb és legegyszerűbb medencetakarás. A szolár takarót a medence méretéhez és formájához igazodva, egyedileg készítjük. A kész fólia a buborékoknak köszönhetően a víz felszínén úszik. A szolár fóliás medencefedés egyik nagy előnye, hogy átengedi a napsugarakat, így azok szabadon melegíthetik a vizet, de a medencetakarás csökkenti a párolgást és nem engedi távozni a hőt a medencéből. Beltéri medencéhez alkalmazva ez a medencefedés csökkenti a páramentesítő berendezés energiafelhasználását is.

Medencefedés thermo takaróval

A thermo takaró egy fedőfóliával ellátott 5 mm vastag zártcellás habanyag. Elsősorban fűtött medencék fedésére ajánlott. Kiváló hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően jelentős fűtési energiát takaríthatunk meg a segítségével, és a páramentesítési költségeinken is sokat spórolhatunk. A thermo takaró mindig egyedileg, az adott medencére szabva készül. Ez a fajta medencefedés nagyméretű medencéknél is használható, hiszen az anyag ideális a csévéző szerkezethez is.

Medencefedés biztonsági takaróval

600g/m2 PVC fóliából készített alumínium csövekkel merevített medencetakaró, amely a medence szélein 20-20cm-el túlnyúlik, és mindkét végén rögzítve van. Kisebb medencék esetében a biztonsági takaró kézi hajtóművel mozgatható, nagyobb vízfelületek esetén motoros csévéző használatát javasoljuk. A medencefedés kifeszített állapotban egy kisgyermek, vagy kisállat súlyát is elbírhatja, így a kertben is biztonságos megoldás.

Medencetakaró redőnyök

A medencefedő redőny legesztétikusabb és legkönnyebben kezelhető medencetakarás. Elhelyezése történhet a medence partjára rögzítve, esetleg különböző víz alatti kialakítások is lehetségesek, akár elrejtve is. A redőny lamellák különböző színekben rendelhetőek. Az alapszín a fehér, de létezik homokszínű, világos vagy sötétkék, türkiz, beige vagy szürke. Ezen kívül áttetsző és szolár kivitelben is rendelhető. Az utóbbi két kivitel polykarbonátból is készülhet, amelyeknek a hőállósága magasabb, így az élettartama is lényegesen hosszabb.

A szolár kivitelű redőny felső rétege átlátszó műanyag, az alsó rétegen pedig egy fekete úgynevezett szolár bevonat található, aminek köszönhetően a medencevíz hőfoka 7 - 8 °C-kal emelhető! A beltéri medencéknél a párolgás csökkentésével jelentős energia megtakarítás érhető el, hiszen a páramentesítésre kevesebb energiát kell fordítani.

Polikarbonát medencefedések

A felhasználását tekintve a polikarbonát medencefedés az egyik legpraktikusabb medencetakarási mód. A medencét érő mindenféle káros hatás ellen védelmet jelent. A medence párolgását megakadályozza és az üvegházhatásnak köszönhetően melegíti fel a vizet. Fűtés nélkül ezzel a módszerrel tudjuk a medencénket a leghosszabb ideig használni. A szennyeződések vízbehullását 100%-ban kiküszöböli, de az eső okozta pH emelkedéstől is megvéd. Használatkor a sínhosszabbításnak köszönhetően teljesen eltolható a medencéről.

Téli medencetakaró

Ezzel a takarással télen a medencébe hulló szennyeződéseket tudjuk távol tartani. Mint minden fedésünk ezek is egyedileg méretre készülnek.

 

Webes válogatás