Hőcserélős medencefűtés

Kellemes vízhőmérséklet igény szerint

Hőcserélős medencefűtés

Mit kell tudni a hőcserélőkről?

A medencénket az időjárástól leginkább függetlenül a fűtési rendszerünkkel összekötött hőcserélővel fűthetjük. Nagy előnye, hogy relatív olcsón kiépíthető ha a kialakítására időben gondolunk. (A kazánházból a fűtési előremenő és visszatérő vezetékek, valamint egy jelkábel kiépítése a medence gépházig.) Ha ezek a feltételek megoldhatóak, akkor kis befektetéssel nagy fűtési teljesítményhez juthatunk az időjárástól függetlenül.

A primer oldalon a fűtővíz kering ami a szekunder oldalon keringő uszodavíznek átadja a hőt. A hőcserélőket az alábbi módon csoportosíthatjuk: csőspirálos hőcserélők, illetve lemezes hőcserélők.Anyagukat tekintve léteznek rozsdamentes hőcserélők, illetve titán hőcserélők, de akár műanyag házban titán primer oldali csöves kivitel is. A medencevíz vegyi összetétele határozza meg, hogy hol melyiket használjuk.

A sós vizes medencék esetében a titán hőcserélők használata elengedhetetlen. A hőcserélőket teljesítményük alapján kell méretezni, minden esetben a medence mérete, fedése, illetve a számított hővesztesége alapján kell kiválasztani. A szabályzásra digitális hőfok szabályzó elektronikát használunk, amit az uszodavízben mért hőmérséklet alapján hőfokérzékelő beépítésével vezérlünk.

Ez az elektronika a beállított hőmérséklet függvényében irányítja a hőtermelő berendezést.

Bármi is az elképzelése, mi megvalósítjuk!
Kérje bátran árajánlatunkat, nem jár kötelezettséggel!

Nézze meg további megoldásainkat, kiegészítőinket: medence komfortnövelők

Elérhetőségeink

NG Next Generation Kft.


info@medenceepites.hu

+36 30 625 4814

1142 Bp, Tengerszem u. 24.

Professzionális medenceépítés többféle típusban és kivitelben, választható színekben, igény szerint komfortfokozókkal, kiegészítőkkel.