Élményelemek, látványelemek

A medencénkbe lehetőség van számtalan a fürdőzés örömét növelő elem elhelyezésére.
Ezek egy része szinte minden medencébe bekerül, míg vannak olyan felszerelések amelyek csak néhány igényes medencébe kerülnek beépítésre.

Medence világítás

A világítás a medence elengedhetetlen tartozéka. Egy forró napon akár éjszaka is használhatjuk medencénket, nem beszélve a megvilágított medence szemet gyönyörködtető látványáról.
A víz alatti világítások között is válogathatunk.
Hagyományos víz alatti reflektorok készülnek műanyag vagy rozsdamentes acél kerettel. Ezeknek az izzóknak a várható élettartama ca. 1000 óra.
A LED - es rendszerű izzók lényegesen hosszabb ideig bírják - akár 100 000 órán át - ezen kívül több féle színnel képesek megvilágítani medencénket. A színváltás történhet távirányítóval vagy előre megadott program szerint. A LED izzókat úgy alakították ki, hogy a hagyományos lámpák helyére akár később is be lehessen építeni.

Medence világítás

Jelly ledlámpával kivilágított medence

 

Ellenáramoltató

A magánmedencéket méretük ritkán teszi alkalmassá az edzésszintű úszásra. Az ellenáramoltató nagy térfogatáramú szivattyúja gondoskodik arról, hogy az úszót a medence falától folyamatosan távol tartsa, így mindenki erejének és tudásszintjének megfelelően úszhat az árral szemben. Az ellenáramoltató elindítása és leállítása igen egyszerűen a vízből a beépítőelemen található gomb megnyomásával történik.

Medence ellenáramoltató

Vízköpők

Az egyik legkedveltebb kiegészítői a medencéknek. A váll és a nyak masszírozására, dögönyözésére használhatjuk. Változatos formák között választhatunk.

Medence élményelem - vízköpő

 

 

Létrák

Azoknál a medencéknél ahol a hely nem teszi lehetővé épített lépcső kialakítását vagy esetleg olcsóbb megoldásban gondolkodunk, ott rozsdamentes medencelétrákat építhetünk be. Ezek a létrák igen dekoratívak és sokféle kialakításban léteznek.

- kisívű létrák
- nagy ívű létrák
- 2 – 3 – 4 – 5 fokos létrák
- egy illetve kétrészes létrák


Ugródeszkák, trambulinok

Üvegszál erősítésű poliészter deszkák, többféle kialakításban.
Csak megfelelő medence méret és vízmélység esetén javasoljuk!


 


Zuhanyok

Kerti medencék mellé célszerű telepíteni egy zuhanyt. Több szempontból is előnyös, medencehasználat előtt a bőrön lévő izzadságot, napolajat eltávolítva csökkenthetjük a medencevíz terhelését, a medencéből kijövet pedig a vegyszeres vizet, esetleg sót lemoshatjuk magunkról. Különböző kialakításban rendelhető, akár hideg-meleg vízzel vagy szoláros kivitelben.


Webes válogatás